Radio Kričač ponovno med nami

Na FM 88.8 MHz od 26. aprila do 9. maja 2015

Ponovno bo oddajal RADIO KRIČAČ. Tokrat z vsemi dovoljenji in soglasji pristojnih oblasti, za razliko od tistih davnih dni med okupacijo Ljubljane v času 2. Svetovne vojne.

Kadarkoli v teh dveh tednih ga boste našli na UKW radijski frekvenci FM 88.8 MHz. Svoboda šteje 70 let, zato ; kljub mnogim razlogom za nemir, socialno vrenje in premisleke o uporu proti socialnim in človekovim pravicam. Za vsako uro slehernega dne smo v teh 14 dneh pripravili program borbenih, uporniških in partizanskih pesmi ter spominov na čas, ko je bila ustanovljena OF – OSVOBODILNA FRONTA, na mesece in leta v okupirani Ljubljani in v partizanskih enotah – ter na sonce obsijano zmagovito jutro na tisto davno sredo 9.maja 1945.

OsvoboditevNaši sogovorniki bodo številni pričevalci tistega časa, med njimi tudi slavnostna nova častna meščana Ljubljane : zdravnica dr. Zora Konjajev in ekonomist dr. Marko Vrhunec – partizanski častnik, ki je bil s svojo enoto tistega zmagovitega dne že zarana na belem vrancu na čelu partizanske kolone na ulicah Ljubljane in pred magistratom.

 

S pogledi na prelomne čase v novejši zgodovini pa bodo govorili tudi dr. Božo Repe, dr. Miklavž Komelj in drugi.

 

Radio kričač lahko poslušate tudi preko spleta na www.radiokricac.si .

 

Živela OF Živel 1.maj Živel 9.maj Živela svoboda Živela Slovenija