Konec marca v Knjižnici reči

Knjižnica REČI vas vabi na raznovrstne zabavne, brezplačne dogodke v Domu skupnosti Savsko naselje. Ob ponedeljkih se boste lahko učili mizarskih spretnosti in hišnih popravil, ob torkih lahko vaši malčki vadijo jogo, srede so glasbene, četrtki šiviljski in meditacijski, ob petkih se lahko družite s Francois-jem, ob sobotah boste imeli skupne zajtrke in popravljali kolesa, poleg tega pa je na programu še vrsta enkratnih dogodkov. Tukajle najdete zagotovo kaj zase:

MIZARSKA DELAVNICA

ponedeljki, 16:30 – 19:00

Serija delavnic, na katerih se bomo naučili kako npr. pravilno prebarvati pohištvo, uporabljati določeno orodje in reševati zagate, s katerimi se srečujete v vašem domu.

PRAVLJIČNA JOGA

torki, 18:00 – 19:00

informacije in obvezne prijave na: 041.920.299, [email protected]

Včasih je umirjena, drugič zabavna in polna plesa in smeha. Osnova ure je včasih pravljica, ki jo pripovedujemo skozi jogijske asane, improvizacijo in igro, včasih pa se ura razvije spontano, skozi pripoved, ki jo oblikujejo otroci.

STRÒK

 4. sreda, 18:00

prijave za predstavitve na: [email protected]

Žalostna usoda diplomskih nalog in posameznih zanimivih študijskih projektov je v glavnem prepuščena internim predstavitvam, kjer se vsa znanja ustavijo na prepihu učilnic in predavalnic. Da bi odpihnili prah z genijalnih nalog in da bi ideje zaživele polnokrvno življenje, ste vabljeni, da prisluhnete!

BREZPLAČNA ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 19:00

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

SKUPINSKI POGOVORI IN MEDITACIJA Z NAMENOM

četrtki, 19:00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

TELESNO BOBNANJE

3. petek v marcu, 17:30 – 19:00

Kako ustvariti glasbo brez uporabe instrumenta, temveč lastnega telesa?

Ploskajmo z rokami, stopicajmo z nogami, tleskajmo s prsti in zabava se šele začne!

Nobenih zahtev, samo pridite in igrajte.

ŽONGLIRANJE

 4. petek v marcu, 17:30 – 19:00

Naredite svoje žonglerske žogice in se naučite izvajati nekaj osnovnih trikov.

Za izdelavo žogic prinesite par dokolenk in vrečko riža/fižola/graha..

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10:00 – 12:00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople pomladanske dni, ki so že skoraj tu!

Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

SOBOTNI ZAJTRKI S SOSEDI

sobote, 10:00 – 12:00

Pridružite se nam na skupnih zajtrkih in s seboj prinesite svoj običajni jutranji obrok. Zajtrke bomo izmenjali in se pustili presenetiti. Dobrodošli zajtrki vseh okusov, najbolj pa seveda dobrodošli vi, ker je kakršenkoli zajtrk najbolj okusen…v dobri družbi!

OTROŠKA DELAVNICA – PERISKOP

Sobota 14.3, 10:00 – 12:00

informacije in obvezne prijave na: [email protected]

Če hoče kapitan podmornice videti, kaj se dogaja nad vodno gladino, potisne iz vode posebno cev. To je periskop. Najpomembnejši sestavini sta zrcali, postavljeni tako, da se svetloba od enega odbije k drugemu. Na delavnici bomo naredili svoj periskop, pripomoček, s katerim bomo lahko videli stvari, čeprav bomo skriti pod mizo.

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: [email protected]

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka?

Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno! www.kombinat-arhitekti.si

NAMIZNI TENIS

Ekipa za igranje namiznega tenisa je še v nastajanju. Vsi zainteresirani za tedensko igranje v dvorani nam pišite na [email protected]. Vabljeni!

KNJIŽNICA REČI

Vabljeni seveda tudi med REČI, ki jih najdete v naši knjižnici v času odpiralnih ur in sicer:

ponedeljek, 16h-19h

torek, 16h-19h

sreda, 9h-13h in 16h-19h

četrtek, 16h-19h

petek, 16h-19h

sobota, 9h-13h

UPORABA PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: http://www.knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na [email protected].