Recikliramo na Poljanski 7/14

Pravljični številki sta se združili. Poljanska 7-14 sta staknili svoje delovne moči in Ljubljana je dobila recycle pub, kakršen mora biti na inventarju sodobnih prestolnic. Zdužili sta se tako Gostilna dela in posredovalnica rabljenih predmetov Stara roba, nova raba. In kaj to pomeni nam, uporabnikom? Da gremo lahko v Gostilno dela na kosilo ali na kavo, kjer vam postrežejo z retro, edinstvenih pogrinkom, direktno iz Stara roba, nova raba. Ko pojeste in popijete, pa seveda, če vam je bil pogrinjek neznansko všeč, ga enostavno kupite za dostopno ceno in odnesete domov, v novo uporabo. Mogoče samo žličko, drugič pa celo jušnik.

Tako naredite nekaj dobrega za družbo, za okolje in zase, s sabo pa odnesete spomin na prijetno kosilo s skodelico, krožnikom, kozarcem, nožem, ali morda vazo, tako iz Rogaške, ki je nekoč krasila mizo vaše stare mame ali pa znamenit okrancljan češki in nemški porcelan, iz 60-ih, ki je še vedno neustavljivo privlačen.

Sistem je namreč tak, da Posredovalnica vabi, da bi vse več ljudi podarilo stvari, ki jih ne potrebujejo več, bi jih pa marsikdo rad imel v svoji zbirki. Izkupiček prodaje si Gostilna dela in Stara roba, nova raba razdelita ter omogočata nadaljnje obratovanje socialnopodjetniške dejavnosti, v katero vključujejo mlade kuharje in brezdomce.