Lublana – gledališka predstava

Lutkovno gledališče Ljubljana pripravlja predstavo o Lublani. Naslednja predstava: 27.05.2014 ob 18:00

Lublana je zgodba o mestu in ljudeh, ki so ga bistveno zaznamovali. Zgodba o tem, kako je v Ljubljano pripeljal prvi vlak, o baronu, ki je izumil televizijo, o tem, kako je gorelo gledališče, zasvetila prva žarnica ali kako so zgradili nebotičnik. Za vse pa je bil kriv veliki potres. Spoznali boste, kakšni ljudje so živeli v Ljubljani, ali so bili iznajdljivi, škodoželjni, sramežljivi ali ponosni. Kdo so bili pomembni meščani in v katerih jezikih so se pogovarjali.

Na duhovit in izviren način predstava popelje gledalce skozi zgodovino Ljubljane v čarobnem svetu gledališča, kjer se srečujeta najmodernejša sodobna tehnologija in lutka. Glavna ideja izhaja iz znane knjige S tramovi podprto mesto. Gre za poljudno mešanico zgodovinskih trenutkov in prigod, združenih v likovno kolažen svet lutk, igralcev, fotografij, litografij, slik ali filmov.

Da bi predstava vnesla nekaj najnovejših svetovnih izumov, se v njej poigrajo z mappingom, enkratno 3D-projekcijo. Mednarodna skupina sodelavcev, pod režijskim vodstvom Uroša Trefalta, je ustvarila enkraten sodobni doživljajski dogodek.

Več o predstavi si preberite na straneh Lutkovnega gledališča Ljubljana