Pomladni ARTish

Sobota je dan za aprilski prodajno – razstavni festival ARTish, ki bo tokrat 19. aprila, v atriju ZRC in LP baru, v samem osrčju Ljubljane. Ponovno bo barvit, pisan, poln.

Lahko bomo stikali in brskali, občudovali in kupovali nove izdelke naše pestre umetniške produkcije, njihove unikate. Umetniki in ustvarjalci so v dolgi zimi razvili nove forme, zato da bi v pomlad pokukali v osveženih barvah in oblikah. Tudi tokrat bomo lahko priče izjemnim umetniškim stvaritvam naših sosedov, saj bo ARTish gostil tudi hrvaške umetnike, npr.izjemne ilustracije Ateljeja Suzika, hrvaške umetnice Suzane Bernat. Lahko bomo izbirali med unikatnimi otroškimi oblačili Bantuyi, unikatnim nakitom, narejenim iz urnih mehanizmov Urške Habjan. Neli Štrukelj bo poleg svoje blagovne znamke iBag prvič predstavila tudi novo blagovno znamko Florideja. Za dom bomo lahko našli kaj lepega med keramični izdelki Bernhard manufakture in med izdelki Milanke Fabjančič – HA-HA!, rešiteljice EMA Celje, ki je svoje ilustracije prelila na retro lonce, skodelice, krožnike, nepogrešljive v vsaki kuhinji. Umetnica Nataša Brunec, ki ustvarja blagovno znamko Ars origami, vam bo z veseljem predstavila japonsko umetnost ustvarjanja predmetov iz papirja. Svetil bo tudi izjemen srebrn nakit akademske kiparke Dalije Sega; vsak njen kos je  miniaturen kiparski unikatni izdelek zase. Patsy bo pripravila nove kose oblačil in modne dodatke, Samo Svete pa bo presenetil s posebnimi in nadvse unikatnimi lesenimi sestavljankami. Vodil bo tudi brezplačno delavnico med 10.00 in 18.00. uro.

Zanimivo bo videti tudi nove izdelke – prvič na ARTishu: Urša Michler bo predstavila pravljična bitja iz blaga, Min-Elly čudovite potovalne zvitke , občudovati bo moč Voilak Loti Taks, živeče v Milanu.

Vse od maja do septembra pa bo pisana ustvarjalna dnevna soba pod modrim nebom na Gornjem trgu, v Stari Ljubljani.