Smetumet delavnice v Ljubljani, pametnem mestu

v soboto, 12. aprila, od 11.00 do 13.00 in
v nedeljo, 13. aprila, od 10.00 do 12.00

v ArtCafeju v Tivoliju
V primeru slabega vremena bosta delavnici prestavljeni na kasnejši termin.

 

Redni gospodinjski odpadki, stare zaprašene zaloge, industrijski izmet, pretekli promocijski materiali… Ob pomladanskem pospravljanju se nabere veliko odvečnega in odpadnega materiala, ki ga lahko namesto košem za smeti prepustimo spretnim ročicam, raziskovalnim glavam in inovativnemu potencialu ustvarjalnega druženja na delavnicah Svetumet.

Čez teden se bomo v vrtcu, šoli, na faksu, v službi in na srečanju upokojencev pohvalili z novo puščico, toaletko, drobižnico,, denarnico, peresnico, zvezkom, ovitkom, mapo ali celo torbico, ki jo boste naredili iz smeti – sami z našo pomočjo.

S seboj pripeljite babice z rokodelskim znanjem, otroke z neskončno domišljijo, tehnično spretne dedke, mlade s svežimi idejami in strice s smislom za humor. Obisk je brezplačen, vabljeni vsi, tudi naključni ljubljanski sprehajalci, ki radi ustvarjate in si želite manj odpadkov v vašem mestu s seboj pa prinesite samo dobro voljo, za vse ostalo bo poskrbljeno.

Vsako delavnico bodo uporabljeni drugi odpadni materiali in različne tehnike za njihovo uporabo, tako, da vas vsakič čaka drugačen unikatni izdelek, ki ga lahko po delavnici odnesete domov.

  • V Ljubljani ločeno zberemo že več kot 55% odpadkov in predelamo več kot 30% preostanka mešanih komunalnih odpadkov. Želimo pa si, da bi jih čim manj proizvedli.
  • Delavnici potekata v sklopu projekta Ljubljana, pametno mesto.
  • Za naše ustvarjanje bo za odvečnimi, starimi, neaktualnimi promocijskimi materiali in tiskovinami pobrskal partner projekta Ljubljana, pametno mesto – družba Siemens.
  • Svetumet je program delavnic za globalno učenje kulturno ekološkega društva Smetumet.
  • Na kraju delavnic bo tudi Smetumet Zbirni kufer, kamor lahko prinesete odvečne konferenčne trakove/za ključe, hozentregerje/naramnice ali polomljen dežnik – zbrani materiali se uporabljajo za Smetumet linijo izdelkov iz smeti izpod slovenskih rok.