Ljubljanske zgodbe

Si želite Ljubljano spoznati na malce drugačen način? Si želite malce pokukati v zgodbe Ljubljane, v njeno pestro zgodovino, v čas in prostor Ilirskih provinc, na ples s Povodnim možem, med protestantske ideje, v potresno razdejanje mesta, v Ljubljano obkroženo z bodečo žico, v čas bratstva in edinosti?

V vse to in v še več vas popeljejo Ljubljanske zgodbe Gledališča Ane Monro, v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, od 10. aprila 2014,  vsak četrtek ob 17. uri, s pričetkom na Gornjem trgu.

Ulično-gledališka predstava vas popelje na interaktivni sprehod skozi več kot 500 let bogate zgodovine mesta Ljubljana. Gledalci boste lahko dobili edinstveno priložnost, da se na Gornjem trgu vključite v beraški ceh ter s tem celo nekaj zaslužite. Poleg tega se boste lahko lotili še zelo drugačnega dela in drugega obraza zgodovine, v največjem javnem zaklonišču, pod Ljubljanskim gradom, ki je v preteklosti nudilo zavetje skoraj 600 ljudem.

Vsebinsko se Ljubljanske zgodbe napajajo v resničnem prostoru in v bogati mestni zgodovini. Zgodovinska dejstva pa se zgodijo pred vami na ulično – gledališki način.  Ustvarjalci predstave zagotavljajo, da si boste po ogledu te predstave lahko rekli: »Vemo, bili smo tam!«

Opozorilo: del predstave poteka v podzemnem, zaprtem prostoru zato predstavo odsvetujemo vsem, ki vam to lahko predstavlja težavo. Predstava je pohodna in speljana po trasi, ki žal ne omogoča prehoda invalidnim osebam.

Predstava posameznikom ponuja edinstveno doživetje in možnost, da Ljubljano spoznajo na malo drugačen način. Za zaključene družbe oz. skupine je na voljo tudi dodatna ponudba. Predstava se po potrebi lahko prilagodi in izvede tudi kot polnočni sprehod po mestu, vanjo je možno vključiti kulinarično doživetje, osebna presenečenja ali najrazličnejše skupinske naloge. Skratka, Ljubljanske zgodbe so spisane po vaši meri!

Več o predstavi najdete tudi na www.facebook.com/ljuzgo

(Foto_ Luka Dakskobler)