Zakaj je Ljubljana tako lepo mesto?

Ljubljana je krasno mesto. S prijaznimi ljudmi, lepimi kotički med ulicami, otroci, ki si igrajo naokrog, pa sploh z vsemi lepimi turističnimi deli, ki turiste s celega sveta lepijo nase kot magnet. Kar je tudi pomembno, je tudi to, da nimamo vojn, in smo tudi varno mesto. Tudi družimo se, in smo prijazni do turistov in priseljencev — česar marsikatere druge države ne vzamejo preveč resno.

Tudi naša zgodovina je zelo zanimiva. O Plečniku, ki je zgradil številne lepe zgradbe in mostove, pa Prešerenu, na katerega smo zlasti ponosni zaradi lepih zbirk pesmi.

Še ena posebnost je tržnica, ki je sploh pester del. Med vikendi, ko se zjutraj odpraviš na tržnico lahko nakupiš svežo zelenjavo, sadje (vse živo) in vmes še srečaš nekaj prijateljov. V kiosku lahko nakupiš tudi kakšen časopis ali revijo, ter malo prebereš o najnovejših novicah. Kaj je lepše od preprostega, mirnega, ampak finega vikenda ?

Za najboljši sladoled, ki ga lahko dobiš v Ljubljani, se lahko ustvaviš v “CACAO”, kjer je toliko sladoledov raznoraznih okusov, da ni lahko izbrati. In navsezadnje, čeprav ste se mogoče že naveličali vseh ljudi, krajev in slaščičarn v Ljubljani — vam lahko zagotovim, da če bi bili drugje za dolgo, bi vse to pogrešali.

Zaenkrat sem pripričana, da je LJUBLJANA NAJLEPŠE MESTO NA SVETU !!!

 

Ita, 11 let