Naravni parfumi

Pogovor z  ga. Slobodanko Poštić

Petek, 28.marca 2014 ob 17.00, Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

VSTOP je PROST!      

 

Podajte se v čudoviti in starodavni svet naravnih parfumov! Tja vas popelje najbolj priznana in izkušena parfumeristka našega prostora – Slobodanka Poštić. 

Lani je v slovenščini izšla njena knjiga V čarobnem svetu vonjev, ki slovensko aromaterapijo gotovo poganja v višjo prestavo. Prav v tem hipu pod njenim okriljem poteka tudi prvi profesionalni tečaj izdelave naravnih parfumov v Sloveniji. Ker je bilo povpraševanja mnogo več kot prostih mest, je ga. Poštić privolila, da tudi širši zainteresirani javnosti spregovori o naravnih parfumih.

Kaj se na primer zgodi, ko zmešate sandalovino, neroli in zeleno mandarino? Dober parfum je kot lepa melodija, v kateri so dišeče note povezane v skladen akord. Izdelava le-tega je skrivnostna umetnost in kraljevska obrt. Mnogo rastlin čudovito diši že samih po sebi. V medsebojni kombinaciji in ob nanosu na kožo nekega človeka pa vznikne še nešteto novih enkratnih vonjalnih obzorij. V petek imate ekskluzivno priložnost, da izveste, kako so se skozi zgodovino dišavila ljudstva po vsem svetu, katere sestavine so najbolj cenjene v parfumeristiki, kakšna je razlika med naravnimi in konvencionalnimi parfumi, kakšna znanja je potrebno posedovati pri oblikovanju parfuma, kako lahko sami doma pripravimo dišeče materiale, itd.

Pogovor o NARAVNIH PARFUMIh bo povezovala Ana Ličina, mentorica delavnic aromaterapije in naravne kozmetike. Dogodek pripravlja nepridobitni zavod ŠOLA AROMATERAPIJE, ki je nadaljevanje zgodbe, spočete v Cvetumet Copratoriju. In ker je bila Šola aromaterapije ustanovljena prav pred kratkim, se bomo ob tej priložnosti tudi malo poveselili in Šoli aromaterapije zaželeli razburljivo plovbo na čudovite dišeče otoke.

Pokukajte na www.sola-aromaterapije.si.

Prav lepo vabljeni! Dišalo bo.