Prid nas pogledat, Janez

Prid nas pogledat, Janez! | Bi Ko Fe | Ljubljana

Prid nas pogledat, Janez! | Bi Ko Fe | Ljubljana

“Med opoldanskim dremežem v bajno plačani državni službi je zazvonil telefon. Strici iz ozadja so nam ponujali nebroj evrov, cekinov in vseh drugih valut. “Hočemo, da strmoglavite Pomladnika, zakaj ljudstvo je že skoraj osvobodil izpod našega jarma,” so dejali.

Takole vabijo skrivnostni umetniki izjemno domiselnih plakatov na otvoritev razstave v Bi Ko Fe. Humorni, pametni, jasni in s polno mero izzivalne kreativnosti vabijo na ogled od 7. marca pa vse do 3. aprila 2013.  “Razumemo, tov. M.K. (ime hranimo v uredništvu),” smo odgovorili. Razmišljali smo. Atentat? Državni udar? Ne, nič od tega ni dovolj zahrbtno. Zato smo se odločili za izkrivljen levičarski humor. Tako so nastali transparenti, ki so zdaj v tem leglu razvrata in nedomoljubja na ogled pod provokativnim in ciničnim naslovom “Prid nas pogledat, Janez.”

Upamo, da boste v našem skromnem prispevku k rušenju največjega sina in hkrati edinega očeta slovenskega naroda uživali vsaj toliko, kot bomo mi uživali v zapravljanju vrtoglavih honorarjev.

Med opoldanskim dremežem v bajno plačani državni službi je zazvonil telefon. Strici iz ozadja so nam ponujali nebroj evrov, cekinov in vseh drugih valut. “Hočemo, da strmoglavite Pomladnika, zakaj ljudstvo je že skoraj osvobodil izpod našega jarma,” so dejali.

“Razumemo, tov. M.K. (ime hranimo v uredništvu),” smo odgovorili. Razmišljali smo. Atentat? Državni udar? Ne, nič od tega ni dovolj zahrbtno. Zato smo se odločili za izkrivljen levičarski humor. Tako so nastali transparenti, ki so zdaj v tem leglu razvrata in nedomoljubja na ogled pod provokativnim in ciničnim naslovom “Prid nas pogledat, Janez.”

Upamo, da boste v našem skromnem prispevku k rušenju največjega sina in hkrati edinega očeta slovenskega naroda uživali vsaj toliko, kot bomo mi uživali v zapravljanju vrtoglavih honorarjev”.