Kabaret polne lune

V sredo, 6. marca 2013, ob 21h, si v KUDu France Prešeren privoščite objem lune in vročino večera. V marčevski noči vas pričakujejo znoj, gola bedra, vznemirjenost, bleščice, užitek in razvrat; obračun z vsem banalnim in prepovedanim. Lesketajoča atmosfera s prahom prekritega poželenja, ki zapleše na glasbo pariških prostitutk in nemških div.

»Nova burleska« je zvrst klubskega gledališča, ki se ponovno uveljavlja kot alternativa klasičnemu in sodobnemu gledališču. Od gledalca ne zahteva kode zadržanosti, mentalnosti in spodobnosti, temveč ga lovi za njegov instinkt in podzavestno željo po novem, drugačnem in dražljivem. Nova burleska prodira v Evropo kot vrsta novega nočnega klubskega gledališča, kjer glamur in »trash« nastopita v vseh žanrih in stilih.

Kabaret polne line | KUD France Prešeren | Ljubljana

Kabaret polne line | KUD France Prešeren | Ljubljana

»Full Moon Cabaret« je predstava, ki je zvabila gledališče v nočni bar; je spektakel ekstravagantnih kartistk, plesalk in igralcev. Z izurjenim jezikom, mehkimi boki, nesramno poezijo in nagajivim dialogom vas bojo zabavali in vas zavajali: Maroo, Foxy Lady, Gretchen, Madame Scarlett, The Flying Cumbags in The Silver Ladyies. Tokrat bo publiko krotil Rok Kunaver v preobleki lepega in predrznega conferencier-ja.

Skupina »Rdeči Cabaret«, ki izvaja novo predstavo »Full Moon Cabaret« so medsebojno zaljubljeni posamezniki, ki so na podlagi uspešnega sodelovanja v preteklosti uspeli formirati odprto, konfuzno a trdno jedro. Prežarčeni so z idejo igre in eksibicionizma, provokacije in stimulacije; odložili so formo in kodo klasičnih uprizoritvenih žanrov in odmrznili slovensko gledališko sceno.

Ne zamudite spogledovanja s tabuji, politično nekorektnostjo in malimi travmami poročenih mož in zapuščenih žensk. Razdevičite noč z njimi, zaigrajte na ščegetave strune življenja!

 

Predprodaja vstopnic za prireditve v tekočem tednu vsak dan med 10. in 24. uro.