Toni Bruna v Gromki

Toni Bruna najava | Metelkova | Ljubljana

Toni Bruna najava | Metelkova | Ljubljana

V  četrtek, 28.2.2013, ob 22.00, imate v Klubu Gromka, AKC Metelkova mesto, v Ljubljani, možnost prisluhniti, kaj se dogaja na sosednjem, tržaškem glasbenem področju. Lahko prisluhnete liričnim melodijem samosvojega tržaškega glasbenika Tonija Brune, ki ga je Lublana že lani z veseljem predstavila, saj je odigral niz svojih skladb s prijatelji v izjemnem ambientu, v posebni atmosferi zasebnega stanovanja dveh ljubljanskih umetnikov.

Skratka, danes prihajajo tržaški glasbeniki, zbrani pod imenom glavnega avtorja Tonija Brune. Trije izjemni glasbeniki, polni romantike, humorja in polni čustev: trobenta, melodika in “glockenspiel” Massima Tunina, Ale Martini z ukulele in bobni in raznoraznimi tolkali, mojster in vodja vseh – Toni Bruna sanjavo ubira strune kitare.

Avtorsko glasbo Tonija Brune označujejo kot Freak folk and Indie folk glasbo. Zelo je lirična, zelo sanjava, božajoča, leteča in res daje občutek, kot da si nekje v vejah dreves, kakor so fantje na svoji spletni strani. Zelo zanimivi in precej drugačni so tudi vsi njihovi videospoti, pa tudi vse umetniško oblikovanje Jana Sedmaka, ki spremlja vse njihovo ustvarjanje.Toni Bruna, pravi Triestin in mizar, je avtor tudi izjemne pesmi, posvečene Tonijevemu sedemindevetdesetletnem mizarskem mojstru, ki je mizar že od svojega osmega leta. Skratka, tržaški fantje, ki so nastopali že vse povsod od Sacramenta do Barcelone, od San Francisca do Ljubljane, ponovno v Ljubljani. Prava muzika za oddih in vdih v novo politično atmosfero…