Protestival poziva

V okviru 2. Vseslovenske ljudske vstaje Protestival vabi na “Prižgimo Luč” različne glasbenike in ostale umetnike, da se jim pridružijo z nastopi. Za nastop se oglasite na O4O 472 730. Na voljo bo mobilno ozvočenje.

Protestival se bori za kulturizacijo protestov in hkrati izraz umetnosti, kot vodilo artikulacije upora ljudi. Iz protesta se bo ustvaril ljudski dogodek, ki bo povezal ljudi s pesmijo, z besedo, s tišino. Vabljeni zato VSI – družine z otroci, upokojenci, študentje, intelektualci, kmetje, delavci…Potekali bodo gledališki performersi, ustvarjalne delavnice, glasbeni nastopi, delilo se bo čaj in piškote.

Protestival bo potekal v petek, 11.1.2013, od 16.30 naprej, na Kongresnemu trgu, v Ljubljani. Po sprevodu se bodo na improviziranem odru pred parlamentom zvrstile številne glasbene skupine, pisatelji in poeti. Predstavili se bodo: Jani Kovačič, Duo Aritmija in Nika Solce, Brina Vidic, Hamo, Metod Banko, Horda Grdih, Nika Vistoropski & band, Rudi Bučar, HisTrio, Niet, Brencl Banda, Katarina Juvančič, Dejan Lapajne, Tjaša Koprivec, Matej Krajnc, Ana Duša, Katarina Juvančič… Za nastope zbirajo: sode, močan projektor, ogromen lonec, gorilnike za čaj.

PROTESTIVAL so kulturno-združevalni dogodki, ki bodo trajali vse do odstopa obstoječih elit. Namenjeni so tako kulturnemu izrazu ljudstva, kot druženju, diskusijam, podiranju ideoloških zidov in iskanju temeljev prenovljene – ozaveščene in kulturne družbe. Protestival je klic po družbeni prenovi, po vrnitvi k človeku in odvračanju od manipulacij kapitala.