Delavnica Rdeča zvezda

Ker je trenutno čas za zvezde in sploh za rdeče, ste v soboto, 5. januarja, ob 16. 30 vabljeni v Muzej sodobne umetnosti Metelkova na prvo letošnjo delavnico [FOR]UM. MSUMovci  pravijo, da je rdeča zvezda motiv, ki ga lahko srečamo po vseh kotičkih mesta- na trgih, starih spomenikih, v izložbah trgovin in na novoletnih smrekicah. Poičete jih lahko tudi v muzeju. Treba si je le zelo natančno ogledati umetniška dela. Včasih je zvezda “skrita” in jo označuje zgolj rdeča barva, drugič pa je naznačena le njena oblika. Poigrali se boste lahko tudi s simboliko.

Rdeča zvezda | +MSUM | Ljubljana

Rdeča zvezda | +MSUM | Ljubljana

Zvezda namreč nagovarja različne generacije različno, kaj pa se zgodi, ko ji spremenimo barvo, vzorec ali obliko?  V (sodobni) umetnosti je vse mogoče! Na delavnici v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova boste zvezdi lahko poiskali nove pomene  in “oblačila” ter jo tudi animirali. Rdeča zvezda bo lahko postala Zvezda vašega animiranega filma!

Delavnica je del brezplačnega vikend programa [FOR]UM, ki ga organiziramo štirje muzeji na Metelkovi (+MSUM, NMS, SEM in Kinoteka).

Prva letošnja delavnica Kluba Minimalistov pa bo v soboto, 12. januarjaob 11. uri.