Ana Mraz ogreva mesto

Ho, ho, ho, mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz ogreva praznično in protestno Ljubljano. Zadnji dnevi revolucionarnega leta se prevešajo v 2013 in prinašajo na ulice Ljubljane zdaj že dobro poznano ogrevalko pustih decemberskih dni. od 26. do 30. decembra med 19. in 21. uro vas bodo v mestu, na Mesarskem mostu, ogrevali s svojimi znamenitimi predstavami, polnimi domišljije, smeha ter ognja. V sredo, 26. 12. otvarja zimsko vzdušje Gledališče Ane Monro z Moljerada. Prekaljenim mačkom uličnega teatra sledita The Beast: Wood Story in Ian Deady (VB) s Strašno nevarno ulično predstavo.

Program se nadaljuje v četrtek, 27. 12. spet z The Beast: Wood Story, pa Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel! pa Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha ter spet Ian Deady (VB) s Strašno nevarno ulično predstavo. V petek, 28. 12., pridete na vrsto vsi ljubitelji ognja, kajti čakajo vas ognjeni zublji in OGNJENICA – srečanje ognjenih artistov. Mitja Donik aka Fallgon predstavlaj Fallgonova zimo v plamenih, potem Marijana Hadžić: Žhüpazame, Rok Lesjak: Ognjena geometrija, Mojca Mayr: Mokoški, Elementali: Raje, Čupakabra, Mitja Benčina aka Hatana: Martial arts, Cirkus pri koritu: Cirkus Kabare Central Ogreval (anticirkus antikabare), ognjeno povorko pa zaključuje Ognjeno plesni koktajl: Juicy Flames. V soboto klovnesa Eva Škofič Maurer predstavlja Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo, Gavin Hay (AVS): Človek Leopard, pa spet Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel! ter Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha. V nedeljo, 30. 12. Eva Škofič Maurer ponovi Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo, Gavin Hay (AVS) pa Človek leopard, vse skupaj pa se zaključi, kot se je začelo – Gledališče Ane Monro: Moljerada.

Altera | Ana Mraz | Ljubljana

Altera | Ana Mraz | Ljubljana

Skratka, teh nekaj večerov bo pestrih tako za male kot za stare. Svetujemo vam, da se toplo oblečete in da si vzamete kakšno škatlo za pod zadnjo, in kakšno dekco, da boste lahko v miru sedeli in opazovali čare tujih in domačih uličnih ustvarjalcev, ki se iz leta v leto bolj trudijo, da bi ogreli srca Ljubljančanov. Dobrodošli prispevki za izjemne ustvarjalce, ki bodo vsekakor pogreli njihove prezeble žepe!

PROGRAM ANE MRAZ 2012

sreda, 26. 12.

Gledališče Ane Monro: Moljerada 45′
The Beast: Wood Story 40′
Ian Deady (VB): Strašno nevarna ulična predstava 40′

četrtek, 27. 12.

The Beast: Wood Story 25′
Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel! 20′
Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha 20′
Ian Deady (VB): Strašno nevarna ulična predstava 40′

petek, 28. 12.

OGNJENICA – srečanje ognjenih artistov
Mitja Donik aka Fallgon: Fallgonova zima v plamenih 10′
Marijana Hadžić: Žhüpazame 5′
Rok Lesjak: Ognjena geometrija 5′
Mojca Mayr: Mokoški 5′
Elementali: Raje 10′
Čupakabra 15′
Mitja Benčina aka Hatana: Martial arts 5′
Cirkus pri koritu: Cirkus Kabare Central Ogreval (anticirkus antikabare) 25′
Ognjeno plesni koktajl: Juicy Flames 20′

sobota, 29. 12.

Eva Škofič Maurer: Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo 40′
Gavin Hay (AVS): Človek Leopard 40′
Endvatri (SLO/ZDA): Stoj! Spektakel! 20′
Šugla & Ljudov laboratorij: Agencija za osvobajanje duha 20′

nedelja, 30. 12.

Eva Škofič Maurer: Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo 40′
Gavin Hay (AVS): Človek leopard 20′
Gledališče Ane Monro: Moljerada 45′