Delavnica Socialdress – Oblačilo moči

Uvodna delavnica projekta Socialdress – Oblačilo moči, bo v četrtek, 20. decembra od 16.00 do 19.00 v RogLabu na Petkovškovem nabrežju (vogal z Rozmanovo ulico) v Ljubljani. Na delavnico vabijo tiste, ki želite svojemu oblačilu dodati poseben pečat v obliki vezene besede, imena ali slogana in preizkusiti vezenje z vezilnim strojem.

Projekt Marije Mojce Pungerčar postavlja vprašanje “Kaj so simboli moči sodobnega človeka?” In Marija Mojca odgovarja, da so to lahko besede, slogani, razsirjene in znane podobe, kot so jin-jang, mandala, verski simboli, blagovne znamke… Tudi pop kultura je polna podob z visoko energetskim nabojem. Mladim, ki imajo domisljijo se trdno zasidrano v svetu risank in stripov, so blizu simboli vsemogočnih junakov. Lahko pa so simboli moči čisto poljubne podobe in besede, ki imajo poseben pomen samo za določeno osebo.
Simbolno moč imajo lahko tudi znaki, ki označujejo lastnino (npr. družinski grb, inicialke osebnih imen) ali pripadnost drugi osebi, kot npr. s puščico prebodeno srce, ki je bilo nekdaj posebno priljubljena tetovaža. In zakaj ne bi potetovirali tudi oblačila, ki so nasa druga koža?

Projekt Socialdress – Oblačilo moči je zasnovan kot sklop dveh delavnic različnih zahtevnostnih stopenj. Udeležba na uvodni delavnici ni pogoj za nadaljevalno delavnico.
UVODNA DELAVNICA bo ta četrtek, 20. decembra od 16.00 do 19.00
Delavnica je prvenstveno namenjena spoznavanju z vezilnim strojem in možnostmi, ki jih ponuja. Na delavnici boste lahko izvezli preproste motive v obliki besed, npr. imena ali kratek slogan. Lahko pa se boste razgledali tudi po slikovnih motivih, ki se ze nahajajo v naboru vezilnega stroja. Vezli boste na oblačila, ki jih boste prinesli s seboj. Zaradi tehničnih zahtev strojnega vezenja mora biti oblačilo tkano in ne pleteno. V poštev pridejo srajca, bluza, ruta, krilo, prtiček… Površina, kamor boste vezli, naj bo dovolj prostorna, da obleke ne bo potrebno parati. Če ste v dvomu glede oblačila, se predhodno posvetujte z avtorico. Zazeleni ste udeleženci vseh starosti nad 14 let. S sabo prinesite oblačilo ali tekstilni izdelek, na katerega boste vezli in zamisel za besedni motiv.
Na delavnici bomo zamisli prilagodili tako, da bodo primerne za izdelavo. V skladu s tehnicnimi moznostmi boste lahko izbrali font črk, velikost in barvo vezenine. Vsak udeleženec naj bi na delavnici izdelal vsaj en izdelek, ki ga bo lahko odnesel domov.
Na delavnico bodo predvidoma sprejeli 5 udeležencev. Delavnica bo trajala tri ure. Vodila jo bo avtorica projekta Socialdress Marija Mojca Pungercar ob pomoči tehnicne ekipe RogLaba.

Prijava:
Na delavnico se je potrebno prijaviti. Prijave bodo sprejemali do zasedbe mest. Kotizacija za udelezbo na delavnici je 10 eur. Placate jo ob prihodu na delavnico. V kolikor se delavnice ne morete udelžiti in nas o tem ne obvestite najkasneje en dan pred delavnico, vam bomo udeležbo vseeno morali zaračunati.

Prijave pošljite po elektronski posti na naslov: [email protected]

Nadaljevalna Delavnica bo namenjena izdelavi unikatnega in kompleksnega motiva – simbola moči od ideje do končne realizacije. Namenjena bo tistim, ki se boste želeli preizkusiti v snovanju, oblikovanju, strojnemu vezenju in skupinskemu delu.

Delavnica bo potekala v prvih mesecih 2013.

Povezave:

www.3via.org
www.mojca.info

Informacije:
T: 041 882 593
E: [email protected]

Delavnica | Socialdress | Ljubljan

Delavnica | Socialdress | Ljubljana