ARTish praznuje prvi rojstni dan

Festival ARTish bo upihnil točno 15. decembra svojo prvo svečko in to grandiozno, v Kinu Šiška, v Ljubljani. Praznovanje pa bo trajalo kar dva dni! In predstavilo se bo več kot 50 različnih slovenskih in tujih ustvarjalcev.

Se spominjate, kako se je pred enim letom vse začelo? Tudi Lublana je bila na prvem ARTishu, tako da ga spremljamo že od prvih korakov in ne bomo pozabili, kako je prvi ARTish poživil hišo duhov, sredi samega jedra Ljubljane, ko je s svojo idejo pobarval podhod Ajdovščine.

25 prvih ARTishanov je začelo svojo pisano prodajno razstavo in svojo epopejo sredi opustošenih prostorov marmornate zgradbe v podhodu Ajdovščine. Skozi vse leto pa so se nato vrstili ARTishanski dogodki. ARTish se je razraščal in kipel in se širil in spreminjal lokacije. Širši javnosti je tako na različnih lokacijah predstavil prek 180 slovenskih in tujih ustvarjalcev. Kar za te težke čase, ko umetnosti in umetnikom tenko piska, ni mačji kašelj! Dober glas o ARTishu je poneslo celo čez meje naše domovine in pridružili so se ustvarjalci iz Hrvaške in Srbije. Zdaj vsa sosednja mesta koprnijo, da bi se ARTish znašel tudi v mestih sosednjih držav.

Enoletnik ARTish bo v Kinu Šiška ustvaril praznično vzdušje kar dva dni, v soboto 15. in v nedeljo 16. decembra od 9h do 20h. Več kot 50 slovenskih in tujih ustvarjalcev bo predstavljajo svoje proizvode, zraven pa bo veselo tudi na številnih brezplačnih delavnicah, lahko boste zamenjali rabljena oblačila – po sistemu prineseš eno, odneseš drugo. Poskrbeli bodo tudi za odlično glasbeno spremljavo z različnimi DJ-ji, obljubljajo pa tudi ustvarjalno presenečenje.

Na praznovanju bo ena ključnih točk Zavod LU – Love is Universal, kjer bodo s prodajo unikatnih izdelkov, ki jih darujejo ARTishani ter drugi oblikovalci, zbirali sredstva za socialno ogrožene šolarje v Indiji. Zavod LU je decembrski okrogli Artish poimenoval kar LJUBilejni. Zavod LU in društvo Luč upanja so se namreč odzvali pobudi otrok indijske šole za revne otroke Piali Ashar Alo – da vrnejo Ljubezen Sloveniji. Na stojnici Zavoda LU boste tako lahko kupili voščilnice in nakit, ki so ga ustvarili revni vaščani indijske vasice v predmestju Kolkate. Z nakupom boste pomagali uresničiti željo indijskih otrok- pomagati slovenskim otrokom.

VSE NAJBOLJŠE ARTish, na mnogo let, na mnogo oblikovalcev in obiskovalcev in še na mnogo festivalov!!! Daješ nam upanje, da je v Sloveniji oblikovati mogoče!

Tukajle sledi ARTishev program brezplačnih delavnic:
(podrobnejši opis delavnic:)

SOBOTA

15.12. // dvorana KOMUNA, Kino Šiška

10:00 – 12:00 // dvorana KOMUNA, Kino Šiška
DELAVNICA: DIŠEČA DARILA Z MAGNOLIJO
Delavnico vodi Nina Medved, aromaterapevtka.

14:00 – 15:00 // dvorana KOMUNA (Kino Šiška)
DELAVNICA: EKO Škrat Vodo
Delavnico vodi Dušan M. Z. Badovinac, glasbenik, zvočni terapevt, avtor lika Škrat Vodo, ekolog, samostojni podjetnik in direktor Zavoda za zdravo življenje.

17:00 – 19:00 // dvorana KOMUNA (Kino Šiška)
DELAVNICA: VASTU
Delavnico vodi Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka ter svetovalka bachove cvetne terapije.
www.eroja.si

NEDELJA

16.12. // dvorana KOMUNA, Kino Šiška

10:00 – 12:00 // dvorana KOMUNA, Kino Šiška
DELAVNICA: IZDELAVA NARAVNE SUPER KOZMETIKE
Delavnico vodita Melani Kovač, aromaterapevtka in Nina Horvat.

10:00 – 12:00 // dvorana KOMUNA, Kino Šiška
DELAVNICA: IGRALNI VRT ŠKRATKA COPATKA
Delavnico vodi Susana Diez Rupnik
vzgojiteljica z izkušnjami Waldorfske pedagogike, doula, predavateljica Povezovalnega starševstva.

16.12. // 17.30 // dvorana KOMUNA (Kino Šiška)
predstava A E I O U gledališča za dojenčke in malčke
“TI IN JAZ”
www.aeiou.si

Čas trajanja: 40 minut
Primerno za malčke od 1 do 4 let

režiserka: Katja Kähkönen
scenarij: Katja Kähkönen, Katja Povše
igralki: Mateja Ocepek, Katja Povše