Povežite se v Kresiji

V Galerijo Kresija ste od 8.decembra do 16. decembra vabljeni k soustvarjanju tekstilne instalacije. Gre za projekt Povezave izjemno ustvarjalnega oblikovalskega teama Oloop. Instalacija je primerna za vse generacije, saj v tej mrzlem in napetem obdobju, naključnim obiskovalcem nudi trenutke umirjenega udejstvovanja, ustvarjalnega izražanja, zdravilnega spominjanja in sproščenega druženja ob tem, ko se vanjo vključijo. Simbolična preproga je površina, ki bo povezala obiskovalce in oblikovalce v skupno delo. Tako nastala tekstilija bo nosilka zapisa vsakega posameznika in hkrati celotne skupine. Ročno delo se bo nadaljevalo vse do nedelje 16.12., ko se ob 18h zaključi. V galeriji bo možno ustvarjati: od ponedeljka do petka med 10h in 18h v soboto med 10h in 14h v nedeljo med 10h in 13h.

Avtorice, ustvarjalke s tekstilom, ponujajo namreč možnost povezovanja, prečiščevanja idej in umirjanja misli – s pomočjo ročnih del. Medtem ko zunanji kaos, z lučkami vred, utihne in so roke zaposlene s preprostimi, kot vdih in izdih ponavljajočimi se gibi, se odpre prostor povezav: polje, kjer smo vsi z vsem povezani. V njem lahko zaslišimo drug drugega, izmenjamo nekaj osebnega in prispevamo k nečemu skupnemu in večjemu od nas samih. Vendar se prostor ne odpira le navzven, temveč tudi navznoter. Tu se lahko povežemo z različnimi deli sebe.

Projekt je hkrati del obsežnejšega raziskovalnega dela skupine Oloop, ki pod krovnim imenom Super Roke poteka od leta 2009 v obliki najrazličnejših umetniških, skupnostnih in izobraževalnih akcij z namenom, da bi obudili zavedanje o pomenu ročnega dela. Večplastna zasnova projekta nagovarja, krepi in neguje različne vidike posameznika in skupine. Obenem odpira vprašanja o vrednotah, smiselnosti in pomenu oblikovalskega, umetniškega in obrtniškega ustvarjanja v času, ki ga živimo.