Plazma razgibava Park Tabor

Plazma se vrača z Gregorjem Kamnikarjem v Park Tabor z novimi in času prilagojenimi oblikami izvedbe. Vrača pa se v Ljubljano v dveh oblikah, kot Plazma Makro, ki je raziskovalno gibanje na prostem, v Ljubljani, vsako sredo od 8h do 9h zjutraj, v Parku Tabor, neglede na vremenske razmere. In kot Plazma Mikro, ki je raziskovanje določene gibalne teme enkrat mesečno.

Tema Plazme Mikro je dihanje in jo boste lahko raziskovali skupaj v soboto, 15.12.2012, in v nedeljo, 16.12.2012, od 10.00 do 13.00 v Centru Premik v Ljubljani. Plazma je primerna za vse starosti, sposobnosti, spole, statuse, ozadja, prihodnosti. Lahko pridete s svojimi prijatelji, partnerji, otroci in, zakaj ne, tudi sovražniki. Lahko pa tudi s težavami in radostmi. Skozi Plazmo bo z vami potoval Gregor Kamnikar.

“Izraz plazma je za ioniziran plin prvi uporabil Irving Langmuir, ker ga je snov spomnjala na krvno tekočino. V čem je videl podobnost, ni natanko znano, obstajata pa dve razlagi. Prva pravi, da je podobnost v tem, da tako krvna plazma kot ioniziran plin prenašata delce, druga se nanaša na izvor besede, ki naj bi v grščini pomenila >>prilagoditi se<>cevi<<, v kateri se nahaja. Ioniziran plin je bil z imenom plazma prvič omejen v Langumuirjevem delu Nihanja v ioniziranih plinih (Oscillations in Ionized Gases) leta 1928."

Prispevek za Plazmo Makro je prostovoljen in za Plazmo Mikro 50 EUR.

Več o Plazmi v priponki in na spletu http://plazma.upri.se (stran je v nastajanju)