Animateka, Animateka, Animateka!

Začel se je december. V Ljubljani so se prižgale lučke, ki pa jih pravzaprav nihče ne potrebuje. Prestolnica je v znamenju protestov in včeraj so se na ulicah med drugim slišali tudi vzkliki: Država je v krizi, j**** lučke!

K sreči pa december skoraj že desetletje prinaša s seboj festival, ki se ga človek zares razveseli. To je dobra stara Animateka, ki letos praznuje 9. rojstni dan in bo potekala od 3. do 9. decembra 2012 v ljubljanskem Kinodvoru in Kinoteki.

Letošnja Animateka je v znamenju ženske avtorske note in prinaša, poleg tekmovalnih programov in panoram, tudi retrospektivo Animacija in literatura. V Fokusu sta se znašli Slovaška in Brazilija. Predstavljenih bo tudi 6 celovečernih animiranih filmov v enem izmed njih se bomo lahko nasmejali Dobremu vojaku Švejku . Del obširnega programa bodo tudi  retrospektive Caroline Leaf, Joanne Quinn in Michaele Pavlátove.

Tukaj si lahko splanirate vaš festivalski urnik.

Najmlajši si bodo lahko poleg Slonovih tekmovalnih programov ogledali še slovaške televizijske risanke in spoznavali svet animiranega filma na brezplačnih delavnicah.

Tukaj bodo seveda tudi spremljevalni dogodki: razstavi, okrogla miza na temo animacije in literature, pogovori z avtorji, delovni zajtrki in animirana večerna druženja v Kinodvoru in na Metelkovi. Juhu!