Festival Sonica v Ljubljani.

V Ljubljani se danes pričenja festival Sonica. Napoveduje se super program in komaj že čakamo da se začne zares. Že preddogodek festivala Sonica, ki se je odvijal v sklopu letošnjega Mesta žensk, kjer sta v Kinu Šiška nastopila Marina Rosenfeld in Victor Joaquim, je bil izjemen, sploh portugalec Joaquim je navdušil s svojim zvočno-vizualnim nastopom.

Danes bo v MSUM otvoritev instalacije švicarskega umetnika Zimouna. Škatle, mehanizmi, zvoki – super.

Tukaj si lahko ogledate in splanirate cel program festivala Sonica 2012.
Poleg tega, da priporočamo vse, še prav posebej priporočamo avdiovizualni koncert v torek 27. 11. 2012 v Kinu Šiška: FENNESZ + LILLEVAN in RYOICHI KUROKAWA ter v petek, 30. 11. 2012 v K4 še eno avdiovizualno razstrelitev: EMPTYSET .

Pa še malo PR predstavitve Festivala Sonica:

”Sonica – Festival tranzitornih umetnosti, ki ga že četrto leto organizira MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti, odpira prostor ideji eksperimentalnega festivala na področju zvočnih, vizualnih in intermedijskih umetniških praks. Sonica spreminja klasičen galerijski prostor v interaktivno polje dogodkov, performansov, instalacij,delavnic in predavanj, vsako leto na drugačno temo. Letošnja tema festivala je ‘tretja kultura’ in odpira raziskovalno vprašanje o novi kulturi, ki v načinu življenja odraža spoj tehnologije, znanosti in popularne kulture.”