Maslo malo drugače

To novembersko soboto, 24. novembra 2012, ob 10h, imate veliko priložnost, da poleg ušesnega in kravjega masla spoznate v SmetumetZibki, na Celovški 53, v Ljubljani, čudoviti svet rastlinskih masel. Gotovo ste se že kdaj srečali z njamskim kakavovim maslom, ki je bil trd kot kamen in niste vedeli, kaj narediti z njim, čeprav je nosu prijal tako zelo.

Marsikaj je mogoče narediti, če le poznate par internih coprniških trikov: fine veganske presne kremice, čokoladne masažne ploščice, vazelinčki in podobne coprnije zlahka postanejo vaša stvaritev. Prav vam bodo prišle, ko bo čas za decembrska obdarovanja. Rastlinska masla so vrhunske maščobe v trdnem stanju in vključujejo karite, kakav, mango, kokos, murumuru, kokum, itd. Spoznali bomo osnovni postopek za izdelovanje kreme ter se poglobili v vsakega izmed masel, v njegove posebnosti in načine uporabe. Ja, tudi na kruhu so lahko nekateri odlični! Ampak vseeno jih skupaj z eteričnimi olji in hladno stisnjenimi olji raje zacoprajmo v lahko kremo za telo (ki jo lahko uporabljamo namesto mleka za telo) ter zelo hranljivo zimsko kremo za obraz.

Dodatne informacije in prijave na 040 641 712 ali [email protected]
Več o Cvetumet Copratoriju pa tukaj.