Sviloprejka pri Zlatem zobu

V Etno klubu Zlati zob se v sredo,7.novembra 2012, ob 2Oh obeta zelo mističen literarno – glasbeni večer: v ospredju programa bo roman »Sviloprejka« z avtorico Nino Kokelj, ki bo brala svoje sanjske in magične zgodbe ter »glasba v živo«, katero pripravljata Danijel in An Černe. Drseli boste lahko po sanjskih nitih romana Sviloprejka, ki vsakega bralca mehko popelje v slikoviti svet, lebdeč nekje med vsakdanjim življenjem in čarovnijo.

Pisateljica Nina Kokelj je eno najvznemirljivejših imen mlajše generacije slovenskih prozaistov. Navdih za Sviloprejko je dobila v Makedoniji. Med pripovedovanjem nas popelje v svet magije s svojimi kratkimi, toplimi povedmi in pravljičnim pripovedovalnim duhom. Nina, performerka in pisateljica je leta 1997 prejela nagrado Študentske organizacije v Ljubljani za najboljšo kratko zgodbo Čudoviti otroci, 1997 je za zgodbo O pritlikavki in njenem gospodarju prejela nagrado za kratko zgodbo z žensko tematiko (natečaj Urada za žensko politiko in tedanjega časopisa Republika), za roman Milovanje je prejela nagrado Knjižnega sejma za najboljši prvenec leta 1998 in bila nominirana za Kresnika. Leta 2007 je na sejmu oroške in mladinske literature v Bologni za slikanico Deček na belem oblaku prejela naziv »White Raven«.

Glasbena oprema Sviloprejkinega večera je tokrat prepuščena izjenemu duetu očeta in sina. An Černe (vokal, prečna flavta, panova piščal, irska piščal, klunasta flavta) je že s 6 leti z očetom nastopil na RTV Slovenija (oddaja Mario), večkrat nastopil s skupino Terrafolk, z Vlatkom Stefanovskim, dobil srebrno Brinjevko na Festivalu otroške popevke (2011), nastopil na mednarodnem festivalu Histria (2012), kot 10-letni An obiskuje glasbeno šolo, igra v pihalnem orkestru, flavto pa se je učil tudi pri Tinkari Kovač. Danijel Černe – MYSTICA, Anov oče, je skladatelj in kitarist v skupini Terrafolk (prej v skupini Terra Mystica). Oba sta povezana z Makedonijo; že zaradi dejstva, da se je An tam rodil, Danijel pa je že od nekdaj očaran z glasbo, ki prihaja iz Balkana, še posebej iz Makedonije.

OBVEZNA PREDHODNA REZERVACIJA ZA MIZE IN STOLE: [email protected]
KLUBSKA KONZUMACIJA: 5,00 €
VSTOPNICA/KLOBUK: PRISPEVKI V KLOBUK SO NAMENJENI IZKLJUČNO GLASBENIKOMA