Julijina meta_družina

Po praktičnem raziskovanju v Teresini in Riu (Brazilija) in uprizoritvah za AiR na QMU, London, in Trouble Festivalu/CIFAS, Bruselj, bo Julia Bardsley s skupino performerk izvedla novo uprizoritev projekta ‘družina’ na Festivalu Mesto žensk v Ljubljani. Skupina bo tvorila generično družinsko enoto v izbranem prostoru in izvajala vaje, da bi postala meta_DRUŽINA.

Šest članic meta_družine je bilo izbrano na izbirnem srečanju, ki je potekalo 23. in 24. septembra v Ljubljani, sedemdnevna delavnica in priprava projekta pa med 6. in 12. oktobrom v sklopu festivala Mesto žensk.

Javna predstavitev enotedenske delavnice projekta meta_DRUŽINA bo v petek, 12. 10. 2012 ob 19.00 bo v Kreatoriju, Dijaški dom Ivana Cankarja-DIC (stavba A v kleti), Poljanska 26, Ljubljana predstavitev rezultatov sedemdnevne delavnice meta_DRUŽINA (meta_FAMILY) pod umetniškim vodstvom Julie Bardsley v okviru 18. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Družina je spremenljiva enota človeških bitij, ki obstaja na različne načine, z lastnimi notranjimi pravili delovanja in strukturalnimi protokoli. Vsaka družina, čeprav je edinstvena, temelji na globoko ukoreninjenih arhetipskih vlogah. Ti generični arhetipi tvorijo podlago dela. Prostor, v katerem deluje meta_DRUŽINA, je telovadnica – kraj, namenjen organizaciji fizičnega in psihološkega vedénja, vadbe in vzajemnega delovanja dinamike moči. Namen projekta je modulacija konvencij tako družine kot telovadnice in kreacija hibrida obeh.

‘od rojstva dalje je otrok podvržen silam v obliki nasilja pod imenom ljubezen, tako kot sta bila njegova starša in starši njegovih staršev.Te sile so usmerjene v uničevanje njihovih potencialov’
R.D.Laing ‘Zdravje, norost & družina’

Nastopajo: Marijs Boulogne, Senka Božič, Manca Dorrer, Tea Grahek, Olja Grubić, Tanja Sabol, (družina) in Julia Bardsley (mačeha/očim).