Virtualni Face-To-Face

Virtualna odprta izmenjava in medkulturni kreativni jam session

Kreativni jam session, ki bo potekal med 10.30 in 19.00 bo povezoval slovenske ustvarjalce z ustvarjalci v Helsinkih in jim omogočil, da se tekom dneva v virtualnem prostoru povežejo v skupine in skupaj razvijajo vizualne koncepte, ki bodo rezultat skupnih idejnih izhodišč in ustvarjalnih interesov.

Eden od izzivov jamming-a z omejeno, vnaprej določeno zasedbo, bo razvoj Windows 8 aplikacije na podlagi ideje razvijalca in ideje oblikovalca. Oblikovalec in razvijalec bosta virtualno povezana v team (1 v Sloveniji in 1 na Finskem). Vsak od njiju bo izmenjal eno idejo, ki jo bosta skupaj izgradila in realizirala v obliki dveh aplikacij. Oblikovalec bo poskrbel za oblikovalski osnutek obeh aplikacij, razvijalec pa bo poskrbel za razvojno kodo izdelkov. Zaključek te interaktivne izmenjave bo v obliki kratkih predstavitev izdelka – 30 sekundni elevator pitch, ki bo služil tudi kot viralni posnetek za promocijo zgrajenih aplikacij.

Virtualna odprta izmenjava (razstava) je drugi del dogodka, kjer se bodo v času med 15.00 in 17.00 zainteresirani javnosti predstavili slovenski oblikovalci in drugi soustvarjalci slovenske kulturne scene in prosto izmenjali znanja, izkušnje in razlike v načinu dela s kolegi iz Finske.

Dogodek bo potekal simultano v Ljubljani in Helsinkih, udeleženci na obeh lokacijah pa bodo med sabo povezani preko spleta in dela v virtualnem prostoru.

Face to face | Ljubljana=Helsinki

Face to face | Ljubljana=Helsinki

Helsinki – Ljubljana, 6 Oktober 2012, med 10.30 in 19.00
Kino Šiška, Ljubljana – Eurooppasali, Helsinki

Produkcija: Tretaroka
Koproducenti: Microsoft, Kino Šiška, Eurooppasali, Bergla.com, AKSL arhitekti

Za podporo se zahvaljujemo:
Juhani Tenhunen (Aalto Media Factory), Piera Ravnikar (Kino Šiška), Špela Leskovic (AKSL arhitekti), Johanna Kaprio (Eurooppasali), Andreja Banutai (Veleposlaništvo RS v Helsinkih), Marion Robinson

Vizualna podoba:
Marion Robinson

Vsebine in produkcija:
Idejna zasnova: Saša Kerkoš (event, workshop), Špela Leskovic AKSL arhitkti (razstava)
Koncept dogodka in vodenje produkcije: Saša Kerkoš, Tretaroka
Produkcijska ekipa: Irena Silič, Barbara Poček, Tretaroka