Trnfestu bo zagodel Fake Orkestra

Od 31. julija do 1. septembra 2012 se bo na Kudovem letnem odru odvijal Mednarodni poletni festival TRNFEST 2012.
Kar ne morem verjet, da se vroči julij že spaja v vroči avgust, ko v Ljubljani oživi legendarni Trnfest. Čas je za pečeno mlado kurozo in za koncertne večere.
Kakor pravi Radio Študent: »Center Ljubljane je avgusta v Trnovem!«

Letos bo festival ponudil ljubljanski publiki v 33 dneh in večerih koncerte, gledališke in plesne predstave, delavnice, otroški program, DJ nastope, razstave, filmske projekcije in lutkovne predstave mednarodnih zasedb in vse to, kar je za Trnfest značilno, brez vstopnine. Letošnji Trnfest bo predvsem v znamenju slovenske produkcije, kljub temu pa se bo na njem zvrstilo tudi veliko zvenečih imen iz tujine. Če omenimo vsaj nekaj izjemnih koncertnih skupin, ki jih morate uloviti v ušesa, bodo tu za vas: Fake Orkestra, Jararaja, Brass band Bojana Rističa, NYSJE [ZDA], Overflow [Hrvaška], Moveknowledgement idr.

V torek 31. 7. bo Trnfest glasno otvoril Fake Orchestra z novim programom iz prihajajočega albuma . Ob 20.30 jo bodo zagodli poletju v pozdrav, v KUDu France Prešeren. Skupina Fake Orchestra je legendarna ljubljanska skupina, ki jo je leta 1997 ustanovil Igor Leonardi, kitarist, skladatelj gledališke in filmske glasbe, sovoditelj in glasbeni producent mladinske oddaje Muzikajeto na RTV SLO. Glasba Fake Orchestra je prijetna za mlada kot stara ušesa, saj spaja jazz, etno, ne manjkajo niti spevni zvoki italijanskih popevk, brazilske sambe in bosanskih sevdalink, afriški ritmi ter energija rocka in funka.

Igor Leonardi se je šolal na graški akademiji za jazz, celo desetletje pa je preživel ob ustvarjanju v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryem, Metallico ter mnogimi glasbeniki z vseh koncev sveta. Poleg njega so v skupini še izjemna pevka Ana Vipotnik, legendarni basist Nino de Gleria, vedno prodorna violinistka Jelena Ždrale, bobnar Enos Kugler, saksofonist Primož Fleischman ter tolkalist Blaž Celarec, tem pa se pogosto radi pridružijo gostje, kot so klarinetist Boštjan Gombač, trobentač David Jarh in saksofonistka Ana Šimenc. V zadnjih letih ste lahko na radijskih valovih zasledili uspešnico Jarabi, kjer se jim je kot gost pridružil legandarni Pero Lovšin.