Izjemna pianistka Anke Helfrich

Zadnji julijski ponedeljek imate ljubitelji jazza in klasične glasbe izjemno priložnost, da ob 21.00 uri, v Mestnem muzeju, prisluhnete eni izmed najboljših jazz pianistk mlade generacije Evrope, Anke Helfrich. Koncert organizira Imago Sloveniae.

Anke Helfrish s svojimi klavirskimi interpretacijami žanje izjemne uspehe na mednarodnih prizoriščih. Leta 2003 je s svojim triom otvorila Jazz festival v Sofiji ter prejela nagrado ”Jazzaward of the city of Worms”. Uvrščena je celo v leksikon ”Kunzlers Jazzlexikon”.

Uvršena je bila med 5 finalistk tekmovanja M.L.Williams Competition v Washingtonu (ZDA).Na mednarodnem tekmovanju ”International Songwriting Competition” je bila njena skladba Der Turm uvršena v finalni izbor. Njena druga zgoščenka je bila nominirana za nagrado “german recordcritics”. Anke z izjemnimi uspehi nastopa na koncertnih odrih v Nemčiji, Španiji, Franciji, Turčiji, na Poljskem, Švedskem, Danskem, Nizozemskem, v Bolgariji, Litvi, ZDA, Švici, Luksemburgu, Namibiji in na Mauritiusu, na neštetih festivalih na Kitajskem, v Maleziji in v Italiji.

V letu 2008 je bil Anke Helfrich Trio izbran za predstavnika nemške jazz scene na bremenskem sejmu ”Jazz Ahead”. V Ljubljani bo nastopila z mednarodno uveljavljenimi vrhunskimi glasbeniki, kot so Ratko Zjaca na kitari, Martin Gjakonovski na kontrabasu in Ratko Divjak na bobnih. Gre za izjemen večer prepleta ustvarjalcev Nemčije, Hrvaške Makedonije in Slovenije.

Več informacij na: www.imagosloveniae.net