Po osvežitev v bazen

Najbrž se tudi vi v tej peklenski vročini sprašujete, kje se v Ljubljani ali vsaj v okolici Ljubljane da idealno osvežiti in se vsaj malo razhladiti. Zunanji bazeni, ki še delujejo in so nadvse dobro preskrbljeni z osvežilno vodo so še ostali, sicer v manjšini, a še obstajajo. Žal ni več idealne Kolezije in preden bo obnovljena, bo najbrž preteklo še nekaj vročih poletij. Tudi kopališče Vevče, ki je bilo tako majhno in ljubko in malo stran od mestnega vrveža, ne deluje več. Včasih je bilo nekaj najbolj normalnega, da smo se hodili kot mulčki kopat v bazen in velika večina mest lepo ureja in goji svoja mestna kopališča. Naši starši in stari starši pa so se z veseljem kopali Na špici.

V Ljubljanici se za zdaj kopajo najbolj pogumni, sama sem se v njej kopala kot otrok pri Lipah. Skoraj idealno! Od kopališč sta pri nas ostala vedno legendarna Ilirija in tudi idealno Kopališče Kodeljevo.

Bazen v Ljublani | Lublana

Bazen v Ljublani | Lublana

Plavalni klub Ilirija se še vedno nahaja na Celovški cesti 3 in na kopališču se aktivno kopajo Ljubljančani preko 85 let. Bil je del Sokolske zveze, tu so trenirali plavanje in celo skoke v vodo. Bil je med najuspešnejšimi plavalnimi klubi v bivši Jugoslaviji, po osamosvojitvi Slovenije pa so še vedno najuspešnejši klub v Sloveniji. V članskih vrstah imajo Svetovne prvake, kot npr. Petra Mankoča, Jerneja Godca in Miho Gržino. Lahko se vključite v klubske vrste, pošljete v plavalne tečaje svoje otroke. In plavalni tečaji so tu idealni, kajti Ilirija je med tednom dopoldne odprta le za klub in njegove plavalce, po dvanajsti uri pa tudi za ostalo zainteresirano javnost. Njihov obratovalni čas je med tednom (ponedeljek – petek) od 12:00 – 19:00 ure, v soboto nedeljo in med prazniki pa med 9:00 – 20.00 ure.

V krasnem parku Kodeljevo pa vas vsak dan pričakuje Kopališče Kodeljevo. Odprto že 45 let v prekrasnem okolju, ker se lahko hladite, kopate, s prijatelji lahko celo igrate mali nogomet in odbojko. Kopališče je tudi pravi raj za družine, saj so dobrodošli tako otroci kot babice. Letno kopališče je tu odprto vsak dan od 9. do 19. ure.

Če se želite ohladiti malo ven iz Ljubljane, je idealno nekdanje slovito Šternovo kopališče,, ki ga je leta 2005 prenovilo Gostinsko podjetje, kjer je nastalo kopališče s hidromasažnimibazeni, ki so ga preimenovali v Laguno mestnih plaž, ki jih najdete na Dunajski cesti 270.

Pa čimprej v vodo!

2 thoughts on “Po osvežitev v bazen

Comments are closed.