Varšavska modna zgodba

Malo drugačne mode, drugega navdiha, iz naravnih materialov prinaša v sklopu modne rezidence »Zgodba z vzhodne strani« in z njo Vyosna oblikovalke Age Smiechowke iz Varšave.

Oblikovalka Aga je nabrala trumo krojačev, pletilcev, grafičnih oblikovalcev in šivilj je leta 2010 ustanovila blagovna znamko Vyosna. Leta 2011 se je Vyosna izstrelila na Mercedes Benz Berlin Fashion Week v okviru razstavnih predstavitev Projektgallerie ter se prebila na mednarodni trg. Vyosna ustvarja in deluje po principih etične proizvodnje in etične trgovine. Njeni izdelki so proizvedeni brez uporabe otroške delovne sile, niso izdelani v nečloveških delovnih pogojih. Uporablja certificirane organske materiale, ročno tkane in pletene, trajnostne materiale, ki ne ogrožajo okolja. Aga Smiechowka goji kombinacijo pametnega oblikovanja z udobnostjo natančno oblikovanih oblačil. krasni kroji, naravni trajni materiali.


Vyosnino kolekciji pomlad/poletje 2012 je navdahnilo narava okolice Baltskega morja. Kolekcija je izdelana iz naravnih materialov – lana, svile in bombaža. Tkanine  so ročno potiskane ali poslikane, vsaka obleka je svoja zgodba, unikat. Kolekcija Vyosna SS2012 gradi odo udobju, perfekciji, romantiki, ljubezni, svobodi in nasploh slovanski romantični duši.