Poletje prihaja tudi v Moste

Pa saj so res četrti v Ljubljani podivjale, vsaka potrebuje en uvod v poletje in eno slovo od šolskega leta. V Mostah se začne poletje s festivalom »POLETJE V MOSTAH« in sicer v petek 29. in v soboto 30. junija 2012. Veselo bo v Španskih borcih in naokoli. V petek, ob 17h bodo otroci lahko ustvarjali v delavnicah v organizaciji Društva za razvoj ustvarjalnosti Diotima. Sledila bo poučna gledališka predstava o družinskih odnosih Imej se rad, (Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče, Trst, Režija: Katja Pegan), ob 19h pa bo zdaj že legendarni koncert Sonce in Sončice po vsem svetu Tomaža Groma z nabritimi Pavčkovimi verzi za otroke.

Pesmice, ki jih zdaj znamo na že na pamet, bomo lahko prepevali skupaj z Gromovo ekipo. Ob 20h bo resneje z Božansko komedijo v koreografiji Edwarda Cluga in v izvedbi Bitef teatera ter Mestnega gledališče v Budvi, na vrtu Etno kluba Zlati zob pa sledi ob 21h koncert kitarskega dua. Igrala bosta Ravi Shresta in Miha Petrič.

V soboto, 30. junija pa bo ob 10:30 pred Španskimi borci nastopila Ana Desetnica in to z legendarnimi Moustache in komadom Fotoprenija. Gre za ulično intervencijo iz Belorusije – črtasti fotografi namreč zajemajo ulice.    Zvečer vas čaka delavnica sodobnega plesa za otroke in stares, Denise Dantas Trio, koncert brazilske glasbe. Vse skupaj se bo zaključilo spet na vrtu Etno kluba Zlati zob z Mar Django Quartetom in koncertom liričnega šansona in gipsy swinga.