Umetniški sejem na Taboru

Današnji četrtek bo poseben dan, zlasti za četrt Tabor, kjer bo odzvanjal Dan soseda. Če bo vreme naklonjeno, bo letos spet zaživel v Parku Tabor Umetniški sejem pod krošnjami, ki se bo od današnjega četrtka, 31.maja 2012 od 14h do 18h, odvijal na tem koncu prav vsak poletni mesec – v sledečih mesecih bo vsako prvo soboto v mesecu juliju, avgustu in septembru. Raznoliki mladi ustvarjalci bodo predstavlili na prodaj svoja unikatna dela.

Umetniški sejem, ponuja mladim prostor, kjer lahko izmenjujejo izkušnje in iščejo ter najdejo navide za nadaljna ustvarjanja. Sejem omogoča predstavitev umetniških del ter prinaša tako med kupce, občane, kot med mlade umetnike večanje prepoznavnosti umetniških del.

Obiskovalcem ter mimoidočim bodo tako na voljo najrazličnejši unikatni izdelki, katere lahko najdejo redkokdaj in redkokje.

Pobudnice in začetnice projekta so Lublani in Ljubljani že dobro znane arhitektke društva ProstoRož, ki so se lansko leto lotile obujanja parka. V parku so začele spodbujati različne aktivnosti ter organizirati nove dejavnosti in dogodke, tako športne kot kulturne. Umetniški sejem je ena izmed njihovih prebuditvenih akcij.

Dan soseda bo zaznamoval Park Tabor s celo vrsto raznoraznih aktivnosti. Med njimi bo moč prisostvovati gledališki predstavi ŠugleAgencija za osvobajanje duha, delavnici Pohištvo iz kartona (Umetnost skozi karton ter študenti Fakultete za arhitekturo), delavnici Predelaj svoje kolo (Muslauf), Mizi presenečenja (Anselma), Arhitekturnim kombinacijam (Kombinat.). Lahko se boste sprostili ob pripravi lastne osvežilne poslastice ali pa se preizkusili pri hoji po vrvi in se zazibali v mreži.
K dogajanju bodo s svojim programom prispevali tudi prebivalci doma upokojencev in otroci iz bližnjega vrtca.