Zmagovalni 12. maj prinese v Ljubljano pomlad

12. maj 2012 bo za Ljubljano posebno zmagoslaven majski dan. Poleg obeležitve 56. Pohoda ob žici, bo Ljubljana doživela svoj prvi veliki “Garažni semenj,” kamor se bo stekalo ljubljansko mlado in staro, saj se bo kuhalo in se bo vrtela muzika, v Treh muhah pa bo ta dan poseben zaradi praznovanja Svetovnega dne pravične trgovine.

Garažno razprodajo, ki jo Park tabor organizira kot otvoritev dogajanja v Parku Tabor to spomladpoletje, so pomagali skupaj znesti Lija Pogačnik in Prostorož. Ker je maj čas za prenovo, reciklažo in start na novo, je to čudovita priložnost, da prinesete ali odnesete kaj na semenj, ter poklonite ali vpihnete dušo kakšnemu predmetu. Prodajalo in menjalo se bo obleke, knjige, igrače, športne pripomočke, pohištvo, elektronske naprave, plošče in raznorazne dragocenosti. Vse to v soboto in v nedeljo od 10h do 18h.

In tako bo vse vsaj do 12.7. v Parku Tabor veliko veliko zabave: spet boste lahko brali v Knjižnici pod krošnjami, se učili sabljanja, poslušali branja, spet bo umetniški sejem, pa salsa in dan soseda ter nostalgične vintage sobote, pa slackline, taijchi in joga in šah.

Reciklirajo, vabijo in praznujejo tudi 3MUHE. Od 9h do 14h vabijo v svojo trgovino otroke, da se pridružijo delavnicam, na kateri bodo izdelovali igrače iz starih plastenk. S seboj prinesite staro plastenko, košček vrvice in rumeno škatlico iz čokoladnih jajčk. Vse, ki tečete, vabijo, da se na ta dan udeležite Teka trojk in nosite napis Uporabljam izdelke pravične trgovine ter na ta način praznujete Svetovni dan pravične trgovine. Po teku vas tudi vabijo, da se pridružite praznovanju v 3MUHAH. Skratka, kaj še čakate doma, pot pod noge in na ljubljanske ulice, kjer se pomlad res začne!

Več na prostoRož in 3muhe.