Je Sizif revež ali bedak?

Zgodbo o Sizifu poznamo. Prevarant in lump, ki si je domišljal, da pač lahko ukani muhaste ter zamerljive in jako maščevalne grške bogove. Uspelo mu je nezakonito pridobiti vodne pravice, protipravno je zadrževal osebe, pogrebnike je prikrajšal za zaslužek in seveda rogal se je nad oblasti. Češ, da so bedaki. V legendah in pravljicah se to ne more prav dobro končati. In se ni. Sizif je fasal sizifove muke in pač še danes rine on skalo u hrib. Če se postavimo v bralca pravljic je dobil, kar je iskal. Tako je v pravljicah.

Resničnost pa… V soboto smo čistili svet. Tudi svoje domače sem pregnal od zasluženega vikenda. 2cela5 letnik je užival. Še danes pove vsakomur, da je pobiral smeti. Žena se je voljno uklonila, mojim kapricam (je pač prijazna). No, mene je hitro minilo. Pa zakaj? Sizifovo delo.

Pun kurac vas imam vseh.
Narkomanov in vaših igel.
Mladine in vaših piksen pira ter redbulov, pa steklenic jegra in vodke.
Kadilcev in vaših čikov, škatlic, ovojčkov in vžigalnikov.
Fukačev in vaših kondomov.
Avtomobilistov in radkap in obvestil redarstva.
Turistov in konzerv.
Europlakata in potrganih plakatov pod đambopanoji.
In vsi ostali, ki za vami pospravljam plastenke, papirčke cukrow, osvežilce zraka, marele, gume, cegle, olje (lično pospravljeno v plastenko), flaše, purpen.

In to v 50 m okoli zbirne točke pri Ljubljanskem Šternu. Ker z otroki se pač ni dalo “u ta pravo gošo”.

To kar so nekdaj morali početi sužnji, danes počnemo đabe. Na svoj prosti dan, po napornem delovnem tednu, vsakodnevnem ločevanju odpadkov, vožnji s kolesom (tudi v dežju in snegu) in plačevanju davkov.

Spizdite, da vas ne vidim. Naj vam počrnijo nohti. Naj se vam razcepijo lasne konice. Naj vam zobje zrastejo nazaj noter v možgane.
Nikoli več. Majkemi.


[foto_Blaž Repe]