Očistimo Ljubljano!

Društvo Ekologi brez meja letos drugo leto zapored organizira genialno vseslovensko okoljsko akcijo Očistimo Slovenijo. Prostovoljci po vsej Sloveniji bomo v soboto, 24. marca zavihali rokave in pomagali čistiti smeti, ki so se nabrale na divjih odlagališčih. Očistili bomo tudi okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. Projekt je del globalne pobude World Cleanup 2012. Tako bomo Slovenski prostovoljci del večmiljonske množice, ki bo od marca do septembra 2012 v svojih državah izvedla enodnevne prostovoljske čistilne akcije v preko 70 državah iz celega sveta.

Sodelovanje v akciji je zelo enostavno. Najprej se posameznik ali skupina prostovoljcev, ki bi želela čistiti Ljubljano (ali pa drug del Slovenije), prijavi na spletni strani Očistimo Slovenijo. Po elektronski pošti dobi/te navodila, katero zbirno mesto vam je najbližje in kdo so kontaktni sodelavci. Če imate možnost, na dan akcije s seboj na zbirno mesto za prostovoljce pripeljete prikolico, traktor ali drugo mehanizacijo oziroma transportno sredstvo, ki nam bo v pomoč pri nalaganju in odvozu odpadkov do zbirnih točk zanje. In potem samo še pridete v soboto ob 9h na dogovorjeno zbirno mesto. Dobili boste rokavice in vrečke in med druženjem in zabavanjem bomo skupaj poskrbeli, da bo Ljubljana še lepša. Lublana bo tam, pridi tudi ti!

Za tiste, ki radi fotografirate, pa še to: razpisan je tudi fotonatečaj, ki sta ga objavila Društvo Ekologi brez meja in National Geographic. V bistvu sta fotonatečaja kar dva, Naj odpadek in Očistimo Slovenijo 2012: eden je namenjen otrokom, drug pa ljubiteljskim in poklicnim fotografom.

Podrobna navodila za prostovoljce akcije Očistimo Slovenijo dobite po elektronski pošti.

Zbirna mesta po Ljubljani

ČETRTNA SKUPNOST CENTER
Tivoli;

ČETRTNA SKUPNOST ČRNUČE
Trgovina Mercator v spodnjih Črnučah;

ČETRTNA SKUPNOST DRAVLJE
Gasilski dom Podutik;

ČETRTNA SKUPNOST GOLOVEC
Bizovik; Štepanjsko naselje;

ČETRTNA SKUPNOST MOSTE
Grad Fužine;

ČETRTNA SKUPNOST POLJE
Dom krajanov Podgrad; Gasilski dom slape; Gasilski dom Zadobrova; Gasilski dom Zg. Kašelj;
Mercator ­ Polje Discont; Mercator Vevče; OŠ Polje; OŠ Zalog;

ČETRTNA SKUPNOST POSAVJE
Parkirišče kopališča Laguna ­ Štern;

ČETRTNA SKUPNOST RUDNIK
Rod Podkovani Krap; Lipe­Črna vas; TD Barje; Curling klub Zalog; Društvo prijateljev poti Sv. Jakoba; Društvo šola zdravja; SMC Rakovnik;

ČETRTNA SKUPNOST ŠENTVID
Brod, Vrtec Mravljinček; GD Stanežiče; Gunclje ­ Gasilski dom Gunclje ­ Male Vižmarje; Gunclje Rugby igrišče; Šentvid ­Ljudski dom;

ČETRTNA SKUPNOST ŠIŠKA
Koseze, pri gostilni Cviček; TD Koseze;

ČETRTNA SKUPNOST TRNOVO
Trnovski pristan;

ČETRTNA SKUPNOST VIČ
Barje ­ Cesta v Gorice, kjer se sreča s potokom;