Jutranji tek okoli Šišenskega hriba

Dolžina: 7.8 km

Vzpon: 70 m

Proga: Pretežno asfalt, majhen del peščen (ali pa tudi ne).

Promet: Večino časa promet ni problem, na poti je en sam semafor, ki morda lahko prekine tek. Pred Živalskim vrtom (če tečeš v smeri urinega kazalca), je kratek kos poti (kakšnih 50 m), ko moraš teči po gozdni potki ali pa po cesti.

Zanimivosti: Žirafe, sloni, levi, tigri, medvedje, tjulni in druge eksotične živali ter bronast kip bika. Sicer pa gre za Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, v katerem se skriva še marsikaj zanimivega. Recimo, druge tekaške poti in steze. In pa kip Ivana Cankarja.

Vreme: Vse gre, tudi dež in sneg.

Nočni tek: Sprejemljivo za brezskrbne.

Opis: Krog ponavadi začnem ob podhodu pod železniško progo pri stadionu. Tečem v smeri urinega kazalca, čeprav ni nobenega pravega razloga za to. Celo nasprotno, če bi želel teči po zakonih narave, bi najbrž moral upoštevati efekt Coriolis, zaradi katerega se cikloni in vrtinci vode v banji na severni polobli vrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Tik pred koncem vodi do hotela Bellevue kratek , a strm klanec, nekšen Počisrc klanec, kot ima Bostonski maraton svoj Heartbreak Hill. Če do tam človek še ni povsem buden, je pa na vrhu klanca zagotovo.