Artish je super

“Veliki človek ne izgubi svojega otroškega srca.”
Mencij

Samo še to nedeljo imate možnost obiskati pravljični oblikovalski sejem Artish v podhodu Ajdovščine v Ljubljani, ki ponuja pestro ponudbo raznoraznih malih in večjih darilc, za velike in majhne.

Jelena Rusjan, oblikovalka znamke Kreatura navdušeno komentira vzdušje zadnjih treh dni: “Super vzdušje je tukaj. Vidi se, da je narejen ta praznični sejem s srcem. Organizatorica Erika se je izjemno potrudila. Dogodek je tudi lepo medijsko podprt. Vzdušje na sejmu je lepo in dobro je, da je sejem prav v tem času, ko mnogi tekamo v zagonu hiperkaptalistčne domene za darilci, pa lahko tukaj najdemo kvalitetne, originalne, cenovno primerne, ročno izdelane izdelke raznoraznih domačih oblikovalcev ter jih podpremo pri njihovem ustvarjanju. Ekipa organizatorjev je originalna, nabor umetnikov pester, prav “odštekan”. Poleg tega se kar naprej odvijajo tudi izjemno lepi dogodki, ki popestrijo samo prodajo: od nastopa otrok glasbene šole do Gdč. Bazilike.”

Jelena Rusjan, ki jo poznamo kot performerko in igralko ter gledališko in plesno ustvarjalko, se je s pletenjem, kvačkanjem in šivanjem unikatnih izdelkov začela ukvarjati ob uspešni predstavi Škrip orkestra v Gledališču Glej. Tedaj so vse udeležene performerke predstave po predstavah prodajale svoje izdelke. Kar jim je ob nizkih honorarjih pomagalo do nekaj več zaslužka. Ko so s predstavo gostovale v New Yorku je publika kupila prav vse, kar so ustvarile in prodajale po predstavi.

Poleg umetnice Jelene Rusjan in njenih drobnih umetnin pa srečamo na sejmu potiske Ha Ha! Milanke Fabjančič, okrasne unikatne rute Ni-design Nine Holc, zelolepe dodatke Zelolepo, nakit Urške Habjan, Urško Smolej z Dudakunda, unikatni nakit Dalije Sega in še mnogo lepih presenečenj. Lepa poteza sejma je nabiranje sredstev za otroke, ki živijo v pomankanju v organizaciji Zavoda za promocijo strpnosti, socialne povezanosti in dialoga – LU in pa nabiranje rabljenih oblačil, obutve, igrač, s katerimi bodo organizatorji omogočili srečnejše dni otrokom, ki si novih oblačil in igrač ne morejo privoščiti.

[foto_lublana.si]