Lazar in Meljnikov V Narodni galeriji

Z glasbo se ukvarjam, ker mi njen univerzalen jezik združuje še tako različne kulture, ker me postavlja in vodi po prostorih in časih, kjer ni svetlobe, ni teme, ni zvoka in ni tišine. Skozi nenehno iskanje čiste glasbe skušam ta čas in prostor naslikati v ravnotežju s tukaj in zdaj.

Milko Lazar

V sredo, 21. decembra 2011, se prednovoletni Ljubljani obeta nova instrumentalna zgodba. Skladatelj, čembalist, pianist in saksofonist Milko Lazar bo skupaj z violinistom Vasiljem Meljnikovim predstavil v Narodni Galeriji, v Ljubljani, predpremierno svojo novo zgoščenko 10 pieces za violino in čembalo.

Večeri Lazarjevih in Goriškovih koncertov so zdaj že stalnica v Narodni galeriji in vedno znova posebno doživetje: tokrat nas bo glasbena avantura vodila v novo glasbeno potovanje skladatelja, avtorja, ki redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija kot solist na prvem alt-saksofonu, kot dirigent in skladatelj. Lazar je tudi soustanovitelj skupin Quatebriga in Štefbet Rifi, ter izjemen  interpret baročne glasbe na čembalu.

Vstop je prost!

One thought on “Lazar in Meljnikov V Narodni galeriji

Comments are closed.