Glej, eksplozija!

Letošnji Festival Mesta žensk se odmevno končuje s predstavo Eksplozija Barbare Kapelj Osredkar, ki je nastala v produkciji Gledališča Glej in Mesta žensk ter z razstavo Murder, My Sweet Mete Grgurevič in Urše Vidic v Galeriji Vžigalica v Ljubljani.

Eksplozija je nastala po javni avdiciji kot raziskovalno eksperimentalno delo vseh sodelujočih. Odpira se kot labirint zgodb navadnih, malih, povprečnih ljudi, ki v svoji osamljenosti živijo svoje drobne svetove in se pod pritiskom zunanjega, drastično izumetničenega sveta, napihnjenega z medijskimi idiotizmi, političnimi spletkami in prevarami, počutijo opustošeni, osiromašeni, izgubljeni. Klonejo pod težo brezglavih, potlačenih strasti, so žrtve ali spotika obrekljivosti, sramu, strahu, ljubosumja, dolgočasja.

Performerji Eksplozije podajajo nekaj kritičnih vpogledov v naš mali svet funkcioniranja, da bi pokazali, v kakšnem razpoloženju živimo in kaj komaj čaka in preži na nas.

Predstave v torek, 8. novembra, v sredo, 9. novembra in četrtek, 10. novembra 2011 ob 20.00 v gledališču Glej, Ljubljana.

[foto_ Nada Žgank]