Grajski otroci :: raport

Grajski otroci

Grajski otroci

Prekrasen sončen jesenski dan v Stari Ljubljani, ki je bila danes prizorišče otrok, staršev in strokovnih delavk Vrtca pod Gradom ter mnogih obiskovalcev, tudi slončka Bamsija. Ulica je žuborela v pesmih Ane in Igorja, v pravljicah Damjane, Martine in Primoža. Otroci in plesalci sodobnega plesa so se vrteli v vrtoglavih akrobatskih gibalnih akcijah Federacije. Najpogumnejši so se poskusili v improvizacijski delavnici Nine in Damirja. V pisanih ustvarjalnih delavnicah so si mnogi izdelali grajske konjičke, krone, duhce in kraljične. Zelo svečano je bilo v cerkvi sv. Florijana, kjer je Milko predstavil očka Bacha na klavikordu. Deklica je na srečelovu zadela najlepšo srečko. Številka 13 ji je prinesla obisk v živalskem vrtu za vse leto. V Slaščičarni pri Vodnjaku smo se sladkali z brezplačnimi sladoledi in pili limonado, zraven so teknili piškotki in kolački mamic, babic, dedkov in tetk. Mnogi so si našli na bolšjaku najlepšo igračko, knjigo ali oblačila za vse letne čase. Marsikateri veliki in mali pajek se je zapletel v mrežo. Za konec so zatrobile grajske fanfare in poletele so pisane žoge. Skratka, imeli smo se grajsko, rajsko!

In poleg vsega, veliko kronic bo pomagalo zgraditi grajsko igrišče, kajti prvi dan v tednu otroka je prijazno pokazal, da je v slogi je moč!

Pri projektu so sodelovali

Ana Vipotnik, Igor Leonardi, Martina Mavrič Lazar, Primož Ekart, Ana Sluga, Žiga Kariž, Primož Bezjak, Milko Lazar, Nina Meško, Snježana Premuš, Madstern, Nina Valič, Damir Leventič, Aurelie Roussel, Tjaša Zadravec, Metod Tomac, Maja Burger Zgonc, Janez Vidrih, Barbara Kapelj Osredkar, Tjaša Nabergoj, Mojca Žaberl, Sandi Slanc, Tina Smrekar, Damjan Osredkar, Nataša Pavlin, Petra Turk, Gregor Kamnikar, Tina Valentan, Federacija, Natalija Premužič, Urša Mrevlje, Marija Mojca Pungerčar, Marko Drpić, Nataša Mrkonjić, Sabina Kugler, Živa Gobbo, Jana Braniselj, Maruša Koželj, družina Križmančič in mnogi drugi…

Zahvaljujemo se tudi

ŠKUCu, trgovini Farzad, Madal Balu, Studiu Draž, Svili, Slaščičarni Pri vodnjaku, Zavodu za usposabljanje Janeza Levca Ljubljana, Trem muham, Hotelom Antiq, Angel in Allegro, Župnišču sv. Jakoba, Cerkvi sv. Florijana, Imagu, Clementini, Canapéju, Futuri DDB, Filc Mengeš, Predilnici Škofja Loka, Ringaraji in Živalskemu vrtu Ljubljana.

[foto_ Tina Smrekar in lublana.si]